Ez valójában nem is egy recept, inkább csak egy jópofa ötlet, amivel mindenkit ki lehet kergetni a világból. (Speciel az unokaöcséimnek nagyon tetszett a végeredmény.) Hamarosan itt a Halloween, remek lehetőség kissé frászt hozni a szeretteinkre.
Figyelem! A receptszerűség fura alkotóelemeket tartalmaz, melyek nyugodtan kicserélhetőek egészséges alapanyagokra.
Hozzávalók:
- 250 g tészta (a lidliben kaptam "halloweeneset")
- 250 g paradicsompüré (azaz passata di pomodoro)
- 400 g tavaszi vagdalthús konzerv
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanál só
- 2 teáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 evőkanál étolaj
- mini mozzarella golyók
- koktél- vagy cseresznyeparadicsomok
- borókabogyók
A tésztát főzzük ki úgy, ahogy a csomagoláson írják. Közben a vagdalthúst borítsuk egy lábosba, és törjük apró cafatokra, amiket kissé pirítsunk le. Ezután öntsük rá a pürét és forraljuk össze őket, folyamatos kevergetés mellett. Ízesítsük a bazsalikommal, sóval, cukorral, ételízesítővel és étolajjal. Keverjük el alaposan, és rottyantsuk össze még egyszer. (A vagdalthústól lesz igazán gusztustalan agyszerű állaga az egésznek. Legnagyobb meglepetésemre nem is lett rossz íze.)
Ez az egész ötletet egy régebbi GoodFood magazinban láttam, de már nem is tudom melyik számban. Viszont mindig is meg szerettem volna csinálni. A kis paradicsomokat vágjuk ketté, és óvatosan kaparjuk ki a belsejüket. A mini mozzarella golyókat felezzük meg és tuszkoljuk bele a paradicsomokba. A szemgolyók pupilláját én borókabogyóval oldottam meg. Egy keskeny rést vágtam a sajtgolyókba és így stabilan megmaradnak a borókaszemek.
Nincs más hátra, mint a tálalás. Tészta a tányérra, tésztára a szósz, szószba a "szemgolyók". Kellemesen gusztustalan lesz a egész. Ha több szemet teszünk, mint kettő, akkor igazán fura lényeket alakíthatunk ki.