KitchenPorno

Szörny(ű) recept

Horror a konyhában

2015. október 28. - thomasbeard

halloweenszorny_0.jpg

Ez valójában nem is egy recept, inkább csak egy jópofa ötlet, amivel mindenkit ki lehet kergetni a világból. (Speciel az unokaöcséimnek nagyon tetszett a végeredmény.) Hamarosan itt a Halloween, remek lehetőség kissé frászt hozni a szeretteinkre.

Figyelem! A receptszerűség fura alkotóelemeket tartalmaz, melyek nyugodtan kicserélhetőek egészséges alapanyagokra.

Hozzávalók:

  • 250 g tészta (a lidliben kaptam "halloweeneset")
  • 250 g paradicsompüré (azaz passata di pomodoro)
  • 400 g tavaszi vagdalthús konzerv
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál étolaj
  • mini mozzarella golyók
  • koktél- vagy cseresznyeparadicsomok
  • borókabogyók

halloweenszorny_1.jpg

A tésztát főzzük ki úgy, ahogy a csomagoláson írják. Közben a vagdalthúst borítsuk egy lábosba, és törjük apró cafatokra, amiket kissé pirítsunk le. Ezután öntsük rá a pürét és forraljuk össze őket, folyamatos kevergetés mellett. Ízesítsük a bazsalikommal, sóval, cukorral, ételízesítővel és étolajjal. Keverjük el alaposan, és rottyantsuk össze még egyszer. (A vagdalthústól lesz igazán gusztustalan agyszerű állaga az egésznek. Legnagyobb meglepetésemre nem is lett rossz íze.)

halloweenszorny_2.jpg

Ez az egész ötletet egy régebbi GoodFood magazinban láttam, de már nem is tudom melyik számban. Viszont mindig is meg szerettem volna csinálni. A kis paradicsomokat vágjuk ketté, és óvatosan kaparjuk ki a belsejüket. A mini mozzarella golyókat felezzük meg és tuszkoljuk bele a paradicsomokba. A szemgolyók pupilláját én borókabogyóval oldottam meg. Egy keskeny rést vágtam a sajtgolyókba és így stabilan megmaradnak a borókaszemek.

Nincs más hátra, mint a tálalás. Tészta a tányérra, tésztára a szósz, szószba a "szemgolyók". Kellemesen gusztustalan lesz a egész. Ha több szemet teszünk, mint kettő, akkor igazán fura lényeket alakíthatunk ki. 

halloweenszorny_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr738025394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háténimmár 2015.10.29. 08:15:36

És nem lehetne ugyanezt tavaszi vagdalthús helyett darált húsból valamint ételízesítő helyett valódi fűszerekből csinálni?
Vagy fontos, hogy ne csak undorító, hanem egészségtelen/műanyag is legyen?
Mert a végeredmény tényleg jól néz ki, de ha már főz az ember, akkor egyen normálisat.
Ha feldolgozott szart akarnék enni, vennék egy üveg előre gyártott tésztaszószt, ráborítanám a főtt tésztára, csinálnék neki szemeket aztán kész is vagyok.

thomasbeard 2015.10.29. 11:38:29

@háténimmár: Természetesen lehet, mint ahogy erre fel is hívtam a figyelmet. A cél inkább most az volt, hogy minél szörnyűbb legyen a recept. :)
süti beállítások módosítása