KitchenPorno

Vészhelyzeti puding

avagy mit csinálj, ha nincs otthon pudingpor

2015. október 30. - thomasbeard

hazipuding_0.jpg

Több negatívum is kellemetlenné tette a hetemet: borongós, párás idő, torokgyulladás, megfázás, orrdugulás, kialvatlanság. Így nagyon vágytam valami kényeztető finomságra. Valami miatt nem tudtam nem gondolni a pudingra. Be is vánszorogtam a konyhába, kerestem és kutattam, de nem leltem sehol egy zacskó pudingport. Mivel nekem mindenáron puding kellett, ezért a következő receptet készítettem el.

Hozzávalók:

  • 750 ml tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 4 csapott evőkanál kakaópor

hazipuding_1.jpg

A hozzávalókat ebben a sorrendben bepakoltam a turmixgépbe, és 90 másodpercig maximális fokozaton teljesen simára kevertettem az összetevőket.

hazipuding_2.jpg

Eztán átöntöttem egy lábosba és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főztem (ha egy pillanatra abbahagyod a kavarást és azonnal buggyan egyet a massza, akkor készen vagy). Levesszük a tűzről, pár perc pihentetés után a pudingra folpackot teszünk, hogy ne bőrösödjön be (kivéve, ha valaki szereti a bebőrösödött pudingot). Még langyosan tálkákba szedtem, megszórtam valami tortadísszel és kettőt rögtön be is nyomtam. Nem lettem tőle egészségesebb, de pár percig igen jól éreztem magam. :)

hazipuding_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr138029828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CharlesofWord 2015.10.30. 16:21:44

Nekiálltam, gyorsan meglett, még nekem is sikerült! :) Szerintem legközelebb kevesebb liszttel és cukorral és több kakaóval állok neki. Ja, és az egyikbe tettem kókuszreszeléket, kész a bounty-s puding! :) Nagggyon jó lett! Mondjuk ez alaprecept, szóval ízlések és pofonok, akár mehet még bele gyümölcs is... (És 2 órával az elkészülte után már nincs belőle... :) )

szib 2015.10.31. 14:41:13

Szabad egy kicsit továbbfejleszteni? Tettem bele egy tojássárgáját is, és amikor megfőtt, a még forró pudingba óvatosan beleforgattam a habnak felvert fehérjét.

thomasbeard 2015.10.31. 18:09:38

@CharlesofWord: @szib: Köszönjük szépen a visszajelzéseket! A fejlesztéseknek mindig örülünk. :) Ha esetleg készültek képek, akkor sok szeretettel várjuk őket a facebook oldalunkon!

A fickó 2015.10.31. 20:04:35

Pudingpor az nem más, mint keményítő és aroma, csak így drágábban tudják eladni a filléres keményítőt a díszcsomagolásban. Parasztvakítás. :) Kell venni egy nagyobb adag jófajta kukoricakeményítőt fillérekért és mindig van otthon puding alapanyag. :) A liszt nem való pudingba, azzal készítsünk házi tésztát. :) Nehézkes, a liszt íze csak hosszas főzéssel tüntethető el … Ráadásul, a pudingnál csak a liszt keményítő tartalmára van szükség, a gluténra nem.

12-15 g kukoricakeményítő, 40g nádcukor, 3,5 dl teljes tej, 90-100 g 65-75 %-os csokoládé, csipet só, kevés vanília kivonat. Az összetevőket a csoki kivételével össze kell keverni és felfőzni, végül belekeverni a csoki kockákat. Nem hátrány, ha csomómentes. Ha jól csináltuk, selymes, igen könnyed puding. Egyébb boltikkal, szir-szarrokkal össze nem hasonlítható, minősége főleg a hozzá használt csokoládétól függ. Használható kakaópor is, de azt nehezebb jó minőségűt beszerezni.
Ha előtte a cukrot karamellizáljuk és kicsit több keményítőt adunk hozzá akkor csoki nélkül könnyed karamell pudinghoz jutunk. A tetejére vékony réteg sós vajkaramellt is önthetünk. Arra kis tejszínhab galuskát és grillázs is tehetünk és már kész is az olcsó pohárdesszert. A vanília pudinghoz tojás sárgák és vaníliarúd kell és így tovább …
Szóval, ha nincs otthon pudingporod, akkor örülj, mert nem vásároltál keményítőt jó drágán. :D
süti beállítások módosítása