Nem egy gyors recept, de egy évben egyszer, ha van kedvünk egy igazi király karácsonyi reggelit csinálni, akkor ez a jó választás.
Hozzávalók:
- egy tucat előfőzött friss garnéla
- risotto rizs
- vaj
- egy gerezd fokhagyma
- chili
A kezdet a legnehezebb. A garnélák fejét le kell törni, a páncéljukat a hasuk felől lábastul le kell szedni, a farka maradhat, így szebben mutat. Miután a garnéla "hús tiszta" egy éles késsel a "gerincénél" fel kell vágni nem túl mélyen, hogy a végbelet kitudd szedni.
Ha ez megvan alaposan meg kell mosni.
Serpenyőben pirítsd meg vajban a durvára vágott hagymát és az egész chilit.
Ezek után mehet bele a garnéla. Ezt pirosra kell pirítani 5-8 perc alatt.
Közben a risotto rizs mehet főni, alaplében kevergetve, mindig éppen annyira kell felönteni, hogy ellepje a rizst. 10-15 perc alatt készre fő.