Most következzen egy klasszikus amerikai kaja - Mac&Cheese - újragondolt, egyszerűsített változata. A krémes tészta igazi csemege a sajtkedvelőknek. Egy kellemes este a kedveseddel, amikor összekucorodtok a kanapén és vágytok valami villámgyors finomságra, de semmi édesre. Ekkor villants egy nagyot ezzel a recepttel!
Hozzávalók:
- 7 dl víz
- 500 g tészta (szarvacska, rövid cső, tollhegy, kinek mi)
- 2 db zöldségleves kocka
- 5 dl tej
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 1/8 teáskanál reszelt/őrölt szerecsendió
- 20 dkg reszelt sajt (nekem most csak trappista volt otthon, de nyugodtan kísérletezz különféle sajtokkal, vagy azok keverékével)
- 1 teáskanál friss/szárított petrezselyem
Kezdd a legrosszabbal és reszeld le a sajtot (2 perc). Ha te is olyan lusta lenni, mint én, akkor reszelt sajtot veszel és ezt a lépést megspórolod. Fogj egy lábost és szórd bele a tésztát, amire ráöntöd a vizet, és odazuttyintod a (kicsomagolt) leveskockákat. Fel a tűzre, és folyamatosan kevergetve forrald fel. Eztán beleöntheted a tejet, jöhet a só és a bors. Keverés. Szerecsendió. Keverés. Felforralás. (Ez eddig kb 5 perc volt.) Minimumra veszed a lángot és a tészta csomagolásán feltüntetett idő mínusz öt percig főzöd még, 10 másodpercenként megkeverve. (Gondolom most te is kivetted a szemetesből a kidobott zacskót.:) (Ez kb 4 perc). Eztán belekeverd a reszelt sajtot, amitől gyönyörűen sűrű és selymes szósz veszi körbe a tésztákat. Végezetül megkínálod az egészet a petrezselyemmel. (2 perc) Az egész mindennel együtt 12-13 perc. Mily' kevés idő, és mekkora élvezet!