KitchenPorno

Kínai kaja fillérekből egy óra alatt

2015. január 10. - k00

Csirkemell bundában pirított zöldséges tésztával

Most egy igazán szaftos, édes-sós cuccot készítettünk nektek, ami jó ebédre és vacsorára egyaránt! Az elkészítéséhez nagyjából 1 órára van szükség, de higgyétek el, megéri! 

 

Hozzávalók:  

A húshoz 

1 kg csirkemell filé

A páchoz

1 kk (kávés kanál) só

1 kk őrölt fehérbors

1,5 kk cukor

1 ek(evő kanál) oliva olaj

20 ml fehérbor 

A bundához

2 db tojás

2 ek olivaolaj

24 dkg finomliszt

6 dkg étkezési keményítő

2 kk sütőpor

3 dl víz

2 kk só

A mézes mártáshoz

2 ek méz

1 dl ketcup

1 kk cayenne bors

A pirított tésztához

A tésztához

50 dkg spagetti tészta 

2 nagy fej vöröshagyma

2 db sárgarépa

1 kis káposzta

3 ek só

6 ek szójaszósz

4 ek oliva olaj

Miután mindent megvettetek ( lehet kreatívoskodni és kicserélni a hozzátevőket, valamint el is lehet hagyni egyes dolgokat) és hazaértetek, főzés előtt tegyetek el mindent az útból és kapcsoljatok egy kis MR2-t, gyorsabban megy az idő! :)

Első lépésnek a tésztát tegyétek fel főni. Ne felejtsétek, só és olaj kell a vízbe! 10 perc alatt megfő nagyjából, ha kész, tegyétek félre!

Második lépésnek fogjátok meg a hagymát, répát és káposztát. A hagymát és káposztát 4 negyedre majd csíkokra, a répát pedig 3 felé majd csíkokra kell vágni! Óvatosan! Ha jobb kezes vagy a kést jobb kézbe, a vágnivalót balba. A vágnivalót úgy fogod mindig, hogy az utolsó ujjbegyeid visszafele görbülnek, így nem leszel ujjatlan! :) 

A tésztát ne felejtsd el! 

Harmadik lépésként a húst kisujj nagyságú csíkokra kell vágnod. Ha a második lépés balul sült el, sebaj, legalább odatudod rakni a deszkára és máris van mértékegységed! :)

Negyedik lépésben a páchoz való cuccokat jól keverd össze. Ha ez megvan a húst tedd egy zacskóba, öntsd bele a pácot, csomózd meg a zacsi tetejét és kicsit gyurmázd meg, hogy a hús mindenhol be legyen kenve, majd rakd a hűtőbe amíg az ötödik lépést csinálod.

Most a bundának kell nekiállni. A receptben leírtakat keverd össze simára.

 

Ha ez megvan a húst kiveheted a hűtőből, tedd bele a bundás trutyiba és keverd össze úgy, hogy a cucc beborítsa a húsok összes oldalát. 


Lassan végzünk! :) 

A tál trutyis húst kezd el MAGAS falú serpenyőben, forró olajban kisütni apránként. Ha beleraktál egy merőkanál húst, várj 4-5 mp-et és kicsit válaszd szét a húsdarabkákat egymástól. 

Ha kisült a hús hagyd kicsit meghűlni, addig a mártáshoz szükséges cuccokat keverd össze. 

Öntsd rá a kisült húsokra és alaposan keverd össze vele, majd száraz serpenyőben pirítsd rá.

A tészta már rég megfőtt, a hozzávalókat már felaprítottad elvileg. A hagymát kevés olajon pirítsd meg, dobd rá a répát és pirítsd tovább, majd a végén a káposztát is öntsd rá és üvegesítsd meg ( amíg nem kezd átlátszóvá válni). Ha ez is kész a tésztát öntsd rá és pirítsd az egészet tovább. Ha már jól néz ki az összkép burítsd hozzá a szóját és az olajat és keverd el jól! 

És kész is:

Jó étvágyat! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr17059779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunabajnok 2015.01.20. 14:29:07

Legközelebb próbáld ki sült tésztával, az üt.
Én hiányolom a káposztát.

k00 2015.01.20. 16:52:42

Köszönjük a hozzászólást, de káposztát rejt a tészta, ahogy a hozzávalók és a képek is bizonyítják! :)
süti beállítások módosítása