Csirkemell bundában pirított zöldséges tésztával
Most egy igazán szaftos, édes-sós cuccot készítettünk nektek, ami jó ebédre és vacsorára egyaránt! Az elkészítéséhez nagyjából 1 órára van szükség, de higgyétek el, megéri!
Hozzávalók:
A húshoz
1 kg csirkemell filé
A páchoz
1 kk (kávés kanál) só
1 kk őrölt fehérbors
1,5 kk cukor
1 ek(evő kanál) oliva olaj
20 ml fehérbor
A bundához
2 db tojás
2 ek olivaolaj
24 dkg finomliszt
6 dkg étkezési keményítő
2 kk sütőpor
3 dl víz
2 kk só
A mézes mártáshoz
2 ek méz
1 dl ketcup
1 kk cayenne bors
A pirított tésztához
A tésztához
50 dkg spagetti tészta
2 nagy fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 kis káposzta
3 ek só
6 ek szójaszósz
4 ek oliva olaj
Miután mindent megvettetek ( lehet kreatívoskodni és kicserélni a hozzátevőket, valamint el is lehet hagyni egyes dolgokat) és hazaértetek, főzés előtt tegyetek el mindent az útból és kapcsoljatok egy kis MR2-t, gyorsabban megy az idő! :)
Első lépésnek a tésztát tegyétek fel főni. Ne felejtsétek, só és olaj kell a vízbe! 10 perc alatt megfő nagyjából, ha kész, tegyétek félre!
Második lépésnek fogjátok meg a hagymát, répát és káposztát. A hagymát és káposztát 4 negyedre majd csíkokra, a répát pedig 3 felé majd csíkokra kell vágni! Óvatosan! Ha jobb kezes vagy a kést jobb kézbe, a vágnivalót balba. A vágnivalót úgy fogod mindig, hogy az utolsó ujjbegyeid visszafele görbülnek, így nem leszel ujjatlan! :)
A tésztát ne felejtsd el!
Harmadik lépésként a húst kisujj nagyságú csíkokra kell vágnod. Ha a második lépés balul sült el, sebaj, legalább odatudod rakni a deszkára és máris van mértékegységed! :)
Negyedik lépésben a páchoz való cuccokat jól keverd össze. Ha ez megvan a húst tedd egy zacskóba, öntsd bele a pácot, csomózd meg a zacsi tetejét és kicsit gyurmázd meg, hogy a hús mindenhol be legyen kenve, majd rakd a hűtőbe amíg az ötödik lépést csinálod.
Most a bundának kell nekiállni. A receptben leírtakat keverd össze simára.
Ha ez megvan a húst kiveheted a hűtőből, tedd bele a bundás trutyiba és keverd össze úgy, hogy a cucc beborítsa a húsok összes oldalát.
Lassan végzünk! :)
A tál trutyis húst kezd el MAGAS falú serpenyőben, forró olajban kisütni apránként. Ha beleraktál egy merőkanál húst, várj 4-5 mp-et és kicsit válaszd szét a húsdarabkákat egymástól.
Ha kisült a hús hagyd kicsit meghűlni, addig a mártáshoz szükséges cuccokat keverd össze.
Öntsd rá a kisült húsokra és alaposan keverd össze vele, majd száraz serpenyőben pirítsd rá.
A tészta már rég megfőtt, a hozzávalókat már felaprítottad elvileg. A hagymát kevés olajon pirítsd meg, dobd rá a répát és pirítsd tovább, majd a végén a káposztát is öntsd rá és üvegesítsd meg ( amíg nem kezd átlátszóvá válni). Ha ez is kész a tésztát öntsd rá és pirítsd az egészet tovább. Ha már jól néz ki az összkép burítsd hozzá a szóját és az olajat és keverd el jól!
És kész is:
Jó étvágyat!