KitchenPorno

Undortészta

avagy egy régi recept újra életre kel

2015. május 20. - thomasbeard

undorteszta_0.jpg

Réges-régen, mikor még betárcsázós volt az internet leltem ezt a receptet. Egyetemista koromban hónap végén, mikor nem maradt sok pénzem, sokszor mentett meg az éhhaláltól. Aztán akkor is sokat segített mikor barátoknak kellett főzni, de még azt hittem, hogy főzni nem tudok. Már több éve nem készítettem el, de egyik nap megint eszembe jutott. Rá is gugliztam, de már nem leltem. Még szerencse, hogy most újra közkincsé tehetem. Így számtalan fiatal pasi alkothat akkor is lenyűgöző vacsorát a meghódítandó hölgynek, ha még soha nem főzött semmit. Éhes kollégisták hada lakhat jól hónap végén. Időhiányos emberek készíthetnek pillanatok alatt tökéletes vacsorát.

Nos, miután kiömlengtem magam, íme a 

Hozzávalók:

  • 1,5 liter víz
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 300 g szarvacska
  • 2 db 100 g-os tömlős krémsajt (most sonkásat használtam, de nyugodtan kísérletezzetek a többi ízzel is)
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1/2 teáskanál só (opcionális, ha nem elég sós az ételízesítő)
  • cukorborsó (opcionális)
  • kolbászkarikák (opcionális)

 undorteszta_1.jpg

A másfél liter vizet tedd fel közepes lángra forrni. Mikor gyöngyözve forr, keverd el benne az ételízesítőt. Ha már lobogva forr, akkor öntsd bele a tésztát, és újraforrástól számítva főzd a zacskón feltüntetett idő feléig. Ekkor nyomd bele a két tömlő tartalmát. Máris értelmet nyer az ételünk neve (ld! fenti kép). Addig keverd, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezután apránként add hozzá a lisztet folyamatos keverés mellett. Még egyszer forrald fel és készen is vagy. Ezután jöhet a turbózás.

undorteszta_2.jpg

Most kevertem bele csípős kolbászt és cukorborsót. Így az ízek kiegyensúlyozódnak. De nyilvánvalóan azt teszel bele, amit csak szeretnél. Ne essetek neki rögtön! Kifejezetten jót tesz ennek a kajának, ha kicsit kihűl. Jobban kijönnek az ízek. 

Ezer köszönet annak az ismeretlen, kedves leányzónak bloggertársnak, aki anno feltette a netre ezt a receptet! Remélem mosolyog, amikor újra látja! :)

undorteszta_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr647468226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fickó 2015.05.21. 01:47:46

Övön aluli fogás - ezt megéreztem gyomortájt. :) Ez majdnem taccsra tett. :D Jól van, látom, hogy a borsó (a cukor) üveges és nem mirelit, vagy zsenge friss - ez elrontotta volna. Tömlőőős sajt, amit mi anno seregben csak boci ge.inek hívtunk. Mindenek ellenére, vagy éppen azért az étel remek harmóniát alkot a nevével. Azt is mondhatnám jó választás bulimiásoknak, az input-output közt minimális eltérés lesz az állagban. :) Aki mindezek ellenére kellő undort érez az elkészítéséhez, az magára vessen. :)

thomasbeard 2015.05.21. 15:15:00

@Z@ki: De igen! :) Örök hála és világosság ragyogjon fel néked! Még egyszer köszönöm, hogy közkincsé tetted. Így most már az is látszik, hogy mire emlékeztem az eredeti receptből.

Z@ki · http://wannabephoto.blog.hu 2015.05.21. 16:50:25

@thomasbeard: Soha nem gondoltam volna, hogy bárki olvassa azt a blogot, azt meg pláne nem, hogy 9-10 év múlva újra felbukkan ez a recept. :))
Valóban egy jó és olcsó recept, bár a neve nem túl bizalomgerjesztő...
(Mondjuk a "leányzó" elnevezés kicsit fura...)

thomasbeard 2015.05.21. 17:00:38

@Z@ki: Már javítottam is tévedésemet. Elnézést érte!
Ennek a receptnek fenn kell maradnia a jövő nemzedékének!
süti beállítások módosítása