Réges-régen, mikor még betárcsázós volt az internet leltem ezt a receptet. Egyetemista koromban hónap végén, mikor nem maradt sok pénzem, sokszor mentett meg az éhhaláltól. Aztán akkor is sokat segített mikor barátoknak kellett főzni, de még azt hittem, hogy főzni nem tudok. Már több éve nem készítettem el, de egyik nap megint eszembe jutott. Rá is gugliztam, de már nem leltem. Még szerencse, hogy most újra közkincsé tehetem. Így számtalan fiatal pasi alkothat akkor is lenyűgöző vacsorát a meghódítandó hölgynek, ha még soha nem főzött semmit. Éhes kollégisták hada lakhat jól hónap végén. Időhiányos emberek készíthetnek pillanatok alatt tökéletes vacsorát.
Nos, miután kiömlengtem magam, íme a
Hozzávalók:
- 1,5 liter víz
- 2 evőkanál ételízesítő
- 300 g szarvacska
- 2 db 100 g-os tömlős krémsajt (most sonkásat használtam, de nyugodtan kísérletezzetek a többi ízzel is)
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1/2 teáskanál só (opcionális, ha nem elég sós az ételízesítő)
- cukorborsó (opcionális)
- kolbászkarikák (opcionális)
A másfél liter vizet tedd fel közepes lángra forrni. Mikor gyöngyözve forr, keverd el benne az ételízesítőt. Ha már lobogva forr, akkor öntsd bele a tésztát, és újraforrástól számítva főzd a zacskón feltüntetett idő feléig. Ekkor nyomd bele a két tömlő tartalmát. Máris értelmet nyer az ételünk neve (ld! fenti kép). Addig keverd, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezután apránként add hozzá a lisztet folyamatos keverés mellett. Még egyszer forrald fel és készen is vagy. Ezután jöhet a turbózás.
Most kevertem bele csípős kolbászt és cukorborsót. Így az ízek kiegyensúlyozódnak. De nyilvánvalóan azt teszel bele, amit csak szeretnél. Ne essetek neki rögtön! Kifejezetten jót tesz ennek a kajának, ha kicsit kihűl. Jobban kijönnek az ízek.
Ezer köszönet annak az ismeretlen, kedves leányzónak bloggertársnak, aki anno feltette a netre ezt a receptet! Remélem mosolyog, amikor újra látja! :)