KitchenPorno

Déli pipi gerincre vágva

2015. január 05. - k00

Ez egy hétköznapi ebédre vagy vacsorához ajánlott gyors kaja ami igazán király! Mi ezt 18:40-kor kezdtük el csinálni, 20:05-kor pedig teli hassal ültünk a város másik felében lévő moziban. Alapvető eszközökre, tudásra és egy-két pikánsabb hozzávalóra van szükségünk. 




A hozzávalók:

A húshoz:
0,5 kg darált hús

~20 gramm pisztácia (laza marék)

1 db alma

1 db citrom 

só, bors

A sajthoz:

0,5 kg sajt

1 egész tojás

 

Gyors, olcsó, hajrá!

A sütőt most bekapcsolhatjátok és melegítsétek elő, mire bemelegszik mehet is bele a kaja! 

Fogjuk a pisztáciát, rakjuk bele egy konyharuhába és határozott mozdulatokkal egy sodrófával, vagy bármi mással verjük meg alaposan (2-3 ütés elég neki, hogy darabosra törjön).
A húst belerakjuk egy tálba, ráreszeljük az egész almát, a citromhéját, hozzáborítjuk a pisztáciát és jó alaposan összekeverjük. Sóval, borssal megszórjuk okosan, nem kell félni a nyers hústól, meg lehet kóstolni, nem lesz hasmars! 

 

 

Ezek után jöhet a gerincre vágás:

 

 

 

220 fokon 25 percig ( vagy amíg barnára nem sül a teteje ( sül, nem ég )) sütjük, lehet kicsit több is, a hústól függ, ízlés szerint.

Amíg a hús sül, egy serpenyő olajnak gyújtsatok alá, gyorsan reszeljetek le fél kilós sajtot és csapjatok rá egy tojást, amit előtte a jól összekevertetek.

Keverjétek össze és 2-3 cm átmérőjű golyókat formázzatok belőle. Ha az olaj elég forró már ( egy darabka sajt beledobása jó teszt ) rakjátok bele és süssétek egész nyugodtan addig amíg nem lesz annyira kemény kérge, hogy meg lehet fordítani anélkül, hogy szétesne vagy folyna. 

Mire ezzel készen vagytok a hús nagyjából megsült és tálalhattok is !

Jó étvágyat ehhez az isteni, gyors kajához! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr757044741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása