Ez egy hétköznapi ebédre vagy vacsorához ajánlott gyors kaja ami igazán király! Mi ezt 18:40-kor kezdtük el csinálni, 20:05-kor pedig teli hassal ültünk a város másik felében lévő moziban. Alapvető eszközökre, tudásra és egy-két pikánsabb hozzávalóra van szükségünk.
A hozzávalók:
A húshoz:
0,5 kg darált hús
~20 gramm pisztácia (laza marék)
1 db alma
1 db citrom
só, bors
A sajthoz:
0,5 kg sajt
1 egész tojás
Gyors, olcsó, hajrá!
A sütőt most bekapcsolhatjátok és melegítsétek elő, mire bemelegszik mehet is bele a kaja!
Fogjuk a pisztáciát, rakjuk bele egy konyharuhába és határozott mozdulatokkal egy sodrófával, vagy bármi mással verjük meg alaposan (2-3 ütés elég neki, hogy darabosra törjön).
A húst belerakjuk egy tálba, ráreszeljük az egész almát, a citromhéját, hozzáborítjuk a pisztáciát és jó alaposan összekeverjük. Sóval, borssal megszórjuk okosan, nem kell félni a nyers hústól, meg lehet kóstolni, nem lesz hasmars!
Ezek után jöhet a gerincre vágás:
220 fokon 25 percig ( vagy amíg barnára nem sül a teteje ( sül, nem ég )) sütjük, lehet kicsit több is, a hústól függ, ízlés szerint.
Amíg a hús sül, egy serpenyő olajnak gyújtsatok alá, gyorsan reszeljetek le fél kilós sajtot és csapjatok rá egy tojást, amit előtte a jól összekevertetek.
Keverjétek össze és 2-3 cm átmérőjű golyókat formázzatok belőle. Ha az olaj elég forró már ( egy darabka sajt beledobása jó teszt ) rakjátok bele és süssétek egész nyugodtan addig amíg nem lesz annyira kemény kérge, hogy meg lehet fordítani anélkül, hogy szétesne vagy folyna.
Mire ezzel készen vagytok a hús nagyjából megsült és tálalhattok is !
Jó étvágyat ehhez az isteni, gyors kajához!