10 perc és te leszel a legmenőbb faszi a nők szemében!
Hozzávalók:
- 1 egész tojás - szalmonella ellen kezelt
- 1 dl étkezési olaj
- 1 fél citrom leve
- 200 g csicseriborsó - ettől lesz "fenszi", de ha nem kapsz sehol, akkor jó a zöldborsó, kukorica vagy bármilyen más konzerv/fagyasztott/friss zöldség
- 1/2 vöröshagyma
- só, bors, ételízesítő ízlés szerint
- tejföl - opcionális, ha életed szerelme allergiás a tejre, akkor ne tegyél a kajába
Először a majonézt készítjük el. Ehhez elő kell venned egy botmixert. Ha nincs ilyen okos ketyeréd, akkor szerezz be egyet, mert sok mindent meg tudsz vele gyorsan csinálni. (3000 Ft alatt kapsz olyat, amihez aprítót és habverő kiegészítőt is adnak.) A botmixerhez adott mérőedénybe üsd bele a tojást (a héját ne), öntsd rá az étolajat, majd csavard rá a citrom levét (arra ügyelj, hogy a citrommagok ne kerüljenek bele, mert nagyobb macera a trutyiból kibányászni őket).
Helyezd a botmixert a mérőedény aljáig, indítsd el egyes fokozaton és szépen, lassan húzd fel! Viola! Készen is vagy a majonézzel. Ízesítsd sóval, borssal vagy ételízesítővel (ezeket már fakanállal keverd a majonézbe).
Nyisd ki a csicseriborsó konzervet, öntsd le a levét! Helyezd el a borsószemeket egy tálba, majd leöntöd a majonézzel. Ha kissé gazdagabban szeretnéd, akkor keverj hozzá pár kanál tejfölt is.
Egy közepes vöröshagyma felét pucold meg, majd a legkisebb lyukú reszelőn reszeld le. Így kapsz hagymapépet, amit keverj a salátához.
Már így is nagyon finom, de ha kell, akkor ízesítsd sóval, borssal, ételízesítővel vagy amivel csak szeretnéd... khm...khm...
Önmagában is laktató és nagyon finom, de köretként is ideális. Mivel házi majonézzel készíted el, ezért kevés mesterséges cuccot tálalsz fel, azaz egészséges az étel. Ha csak magamnak csinálom, akkor teszek bele kolbászkarikákat... csak az íze kedvéért.