KitchenPorno

A csajom kedvence!

2015. január 21. - k00

Gyorsan, olcsón az egész családra jó dolog főzni! Most megmutatjuk, hogyan dobjatok össze egy meglepi ebédet!

Hozzávalók:

- 1 kg sajt

- 0,5 kg krumpli

- 0,25 kg liszt + panírozáshoz liszt

- zsemlemorzsa

- 5 db normál tojás

- 1 nagy(450g)  tejföl

- majonéz 

- 1 kk mustár

- 1 kk cukor

- 100 ml tej

- olaj (sütéshez) 

-só, bors

Egy fazék vizet egy csipet sóval dobj fel a gázra! Amíg a víz felmelegszik, gyorsan pucold meg a krumplit és kockázd fel, majd mehet a vízbe főni. Akkor van kész, ha úgy érzed, hogy puha ! :)

Amíg fő a krokett alapunk, vágd fel a sajtot megfelelő nagyságú darabokra - ne aprózd el azért, mert akkor a panírozással szívni fogsz!

Egy darabot tegyél félre! A panírozás a sajtnál kicsit másképp történik, mint bármi másnál. Itt a helyes sorrend: liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa ( nem elírás, az első két lépés kétszer történik). Ha készen vagy, mehet a forró olajba kirántani. Itt figyelj, csak akkor fordítsd át a másik oldalára, ha már kérget kapott az alja ( ha megmozdítod, nem akar félbehajlani)!

 

Jöhet a krokett! A főtt krumplit törd össze, a félre tett sajtdarabkát reszeld bele, add hozzá a lisztet, a tejet, csipet sót, borsot és két tojást! 

Ha ez kész, keverd jól össze és formázz hengert, golyót, kockát, ami épp sikerül! Végül ezt is rántsd ki!

A tartár még egy szinttel egyszerűbb, mint az eddigi kettő... :) Egy edénybe rakj 100 ml majonézt,1kk mustárt, 1 kk sót, csipet borsot, 1 kk cukrot, és 200 ml tejfölt és keverd jól össze! 

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr107093373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása