Gyorsan, olcsón az egész családra jó dolog főzni! Most megmutatjuk, hogyan dobjatok össze egy meglepi ebédet!
Hozzávalók:
- 1 kg sajt
- 0,5 kg krumpli
- 0,25 kg liszt + panírozáshoz liszt
- zsemlemorzsa
- 5 db normál tojás
- 1 nagy(450g) tejföl
- majonéz
- 1 kk mustár
- 1 kk cukor
- 100 ml tej
- olaj (sütéshez)
-só, bors
Egy fazék vizet egy csipet sóval dobj fel a gázra! Amíg a víz felmelegszik, gyorsan pucold meg a krumplit és kockázd fel, majd mehet a vízbe főni. Akkor van kész, ha úgy érzed, hogy puha ! :)
Amíg fő a krokett alapunk, vágd fel a sajtot megfelelő nagyságú darabokra - ne aprózd el azért, mert akkor a panírozással szívni fogsz!
Egy darabot tegyél félre! A panírozás a sajtnál kicsit másképp történik, mint bármi másnál. Itt a helyes sorrend: liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa ( nem elírás, az első két lépés kétszer történik). Ha készen vagy, mehet a forró olajba kirántani. Itt figyelj, csak akkor fordítsd át a másik oldalára, ha már kérget kapott az alja ( ha megmozdítod, nem akar félbehajlani)!
Jöhet a krokett! A főtt krumplit törd össze, a félre tett sajtdarabkát reszeld bele, add hozzá a lisztet, a tejet, csipet sót, borsot és két tojást!
Ha ez kész, keverd jól össze és formázz hengert, golyót, kockát, ami épp sikerül! Végül ezt is rántsd ki!
A tartár még egy szinttel egyszerűbb, mint az eddigi kettő... :) Egy edénybe rakj 100 ml majonézt,1kk mustárt, 1 kk sót, csipet borsot, 1 kk cukrot, és 200 ml tejfölt és keverd jól össze!
Jó étvágyat!