A hétköznap estéken a vacsora valami gyorsat és egyszerűt takar, vagy maradékot. De ki mondta, hogy a maradék nem lehet királyi finomság? Nekem most kifőtt tésztám maradt, amiből ez az országokon átívelő mennyei manna lett.
Hozzávalók:
- 200 g kifőtt tészta - ha nincs, akkor főzz ki gyorsan egy adagot :)
- 1 citrom reszelt héja és felének kifacsart leve - lehetőleg olyat vegyél, aminek a csomagolásán fel van tüntetve, hogy főzéshez alkalmas; ha ilyet nem találsz rendkívül alaposan mosd meg a citromot
- 2 teáskanálnyi aprított petrezselyem - most szárítottat használtam, mert ott felejtettem a frisset a zöldségesnél
- 50 g teavaj
- só és őrölt bors
Közepesen lángra helyezz el serpenyőt és dobd bele a vajat. Ha felkockázod, akkor gyorsabban elolvad. (A vaj az vaj, és nem margarin. Ezt sose felejtsd el!) Mikor már habos a hőtől, dobd rá a tésztát és addig kevergesd, amíg egy kis színt nem kap a tészta.
Petrezselyem szórás. Keverés. Citromhéj szórás. Keverés. Citromlével nyakon öntés. Keverés. (A citromlé hevesen fog sisteregni, ezen ne lepődj meg!)
Elzárod a lángot és megszórod két csipet sóval és borssal (én borsmalmot használok; azon 10 tekerés volt), egy utolsót keversz rajta és készen is vagy. Ha emelni akarsz a vacsora fényén és van otthon egy kis darab sajt, akkor a forró tésztára reszelj egy keveset. Ezek után pedig élvezzétek az ízeket!