KitchenPorno

Pasta al Limone

avagy ízorgia egyszerűen

2015. február 18. - thomasbeard

dscf3041.JPG

A hétköznap estéken a vacsora valami gyorsat és egyszerűt takar, vagy maradékot. De ki mondta, hogy a maradék nem lehet királyi finomság? Nekem most kifőtt tésztám maradt, amiből ez az országokon átívelő mennyei manna lett.

Hozzávalók:

  • 200 g kifőtt tészta - ha nincs, akkor főzz ki gyorsan egy adagot :)
  • 1 citrom reszelt héja és felének kifacsart leve - lehetőleg olyat vegyél, aminek a csomagolásán fel van tüntetve, hogy főzéshez alkalmas; ha ilyet nem találsz rendkívül alaposan mosd meg a citromot
  • 2 teáskanálnyi aprított petrezselyem - most szárítottat használtam, mert ott felejtettem a frisset a zöldségesnél
  • 50 g teavaj
  • só és őrölt bors

dscf3025.JPG

Közepesen lángra helyezz el serpenyőt és dobd bele a vajat. Ha felkockázod, akkor gyorsabban elolvad. (A vaj az vaj, és nem margarin. Ezt sose felejtsd el!) Mikor már habos a hőtől, dobd rá a tésztát és addig kevergesd, amíg egy kis színt nem kap a tészta.

citromos_teszta_1.jpg

Petrezselyem szórás. Keverés. Citromhéj szórás. Keverés. Citromlével nyakon öntés. Keverés. (A citromlé hevesen fog sisteregni, ezen ne lepődj meg!)

citromos_teszta_2.jpg

Elzárod a lángot és megszórod két csipet sóval és borssal (én borsmalmot használok; azon 10 tekerés volt), egy utolsót keversz rajta és készen is vagy. Ha emelni akarsz a vacsora fényén és van otthon egy kis darab sajt, akkor a forró tésztára reszelj egy keveset. Ezek után pedig élvezzétek az ízeket!

citromos_teszta_3.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr607172067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.02.18. 16:34:48

így az igazi, karamellizálva a citromot, felhasználva a gyümölcshúst is, és még egy kicsit megvadítva: vilagevo.blog.hu/2015/01/10/a_tel_legjobb_kajaja_chilis_karamellizalt_citromos_spagetti

thomasbeard 2015.02.18. 17:43:16

@világevő: Köszönjük szépen a receptet! Ki is fogjuk próbálni, de én biztosan maradok a "szuperegyszerű" ételeknél. Ha én meg tudom csinálni, akkor bárki! :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.02.18. 17:50:37

@thomasbeard: :D azért ez se igényel plusz 5 mozdulatnál többet! :)
süti beállítások módosítása