Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől tanultam pár hónapja. Nem kell hozzá sok tudás, alapanyag és idő.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg csirkemell filé
- 0,5 kg burgonya
- 10 dkg olajban eltett szárított paradicsom - ha nincs mást is rakhatsz bele pl. gombát
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg feta
- 1 lime és 0,5 citrom reszelt héja
Röviden tömören! Kockázzuk fel a hagymát, csirkemell filét. A hagymát lepirítjuk. A csirkemellet a pirított hagymához adjuk és kis lángon, együtt pirítjuk tovább.
A krumplit pucold meg, kockázd fel 1*1*1 cm-s darabokra és süsd meg forró olajban. Na de ne úgy, ahogy szoktad! Önts olajat/ kókuszzsírt egy tepsibe, max fokozaton forrósítsd fel és öntsd rá a burgonyát. Ha az egyik oldala szép aranybarnára sült,forgasd meg! Ha elkészült, csöpögtesd le alaposan!
A csirkés hagymához adjuk az apróra vágott paradicsomot, a reszelt limeot és citromot, a fetát és a sültkrumplit, majd az egészet felöntjük a tejszínnel, alaposan elkeverjük és kész!