Ízlések és pofonok. Vannak olyan kombinációk, amik elsőre furcsán hangzanak, ilyen a csokoládé és a lekvár. De ha olyan nőnek szervírozod, aki él-hal a banánért és a csokiért, tuti a siker.
Hozzávalók
- 300 g banán (kb. 3 nagydarab apró kockákra vágva, nekünk 4 és fél közepes tette ki ezt a mennyiséget)
- 80 g étcsokoládé (kisebb darabokra aprítva)
- 20 ml rum (opcionális)
- 100 ml szobahőmérsékletű víz
- 210 g porcukor
Egy közepes lábosban keverd össze a banánt, a porcukrot és a vizet. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett forrald fel és 2-3 percig erősen keverve tartsd forrásban. Add hozzá a csokoládét, kevergetve olvaszd fel és újra forrald fel. Amikor már gyöngyözve forr, vedd le a tűzről, és ha szeretnéd, keverd bele a rumot. Ne ijedj meg, hogy az elején kissé folyós az állaga, mikor kihűlt, pont jó lesz. Egy hétig eláll a hűtőben, de esélye sem lesz. Ennyi. Tényleg.