Elhoztuk nektek az igazi töltött cannelloni receptjét, ahogyan mi szertjük. Íme:
Hozzávalók:
- 1 doboz cannelloni tészta (24 db van egy dobozban)
- 70 dkg darált hús, mi marha lapockát választottunk
- 1 fej vöröshagyma
- 250 ml főzőtejszín
- 0,5 L tej
- 3 ek liszt
- 15 dkg vaj
- 1kk szerecsendió
- só, bors, kakukkfű, metélőhagyma, cayenne bors
Szokás szerint valamilyen zsiradékon (pl.: egy evőkanálnyi felhevített étolajon) pirítsd meg a hagymát.
Ha megpirult, add hozzá a húst, így egyben pirítsd tovább az egészet és fokozatosan adagold hozzá a fűszereket. Ha megsült/ pirult a hús, öntsd nyakon a főzőtejszínnel és egyszer futtasd fel ( gáz maxra és had rotyogjon pár percig).
Ezzel készen is vagyunk, jöhet a besamel mártás. Ez pofon egyszerű. A tejet felforralod, félreteszed. A vajat felforrósítod, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítod. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntöd. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezed.
Most jön a pepecs munka... A kiválasztott serpenyő aljába önts fél cm besamelt és jöhet a töltés. A kis csövecskéket kiskanállal töltsd meg 24*fél perc. Ha megtöltötted őket, a maradék besamelt öntsd rá és tedd be a sütőbe 180°C-ra 20 percre.