KitchenPorno

Töltött cannelloni, ahogyan mi szeretjük

2015. március 16. - k00

Elhoztuk nektek az igazi töltött cannelloni receptjét, ahogyan mi szertjük. Íme:

Hozzávalók:

  • 1 doboz cannelloni tészta (24 db van egy dobozban)
  • 70 dkg darált hús, mi marha lapockát választottunk 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 250 ml főzőtejszín
  • 0,5 L tej
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1kk szerecsendió
  • só, bors, kakukkfű, metélőhagyma, cayenne bors 

 Szokás szerint valamilyen zsiradékon (pl.: egy evőkanálnyi felhevített étolajon) pirítsd meg a hagymát.

Ha megpirult, add hozzá a húst, így egyben pirítsd tovább az egészet és fokozatosan adagold hozzá a fűszereket. Ha megsült/ pirult a hús, öntsd nyakon a főzőtejszínnel és egyszer futtasd fel ( gáz maxra és had rotyogjon pár percig). 

 

Ezzel készen is vagyunk, jöhet a besamel mártás. Ez pofon egyszerű. A tejet felforralod, félreteszed. A vajat felforrósítod, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítod. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntöd. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezed.

Most jön a pepecs munka... A kiválasztott serpenyő aljába önts fél cm besamelt és jöhet a töltés. A kis csövecskéket kiskanállal töltsd meg 24*fél perc. Ha megtöltötted őket, a maradék besamelt öntsd rá és tedd be a sütőbe 180°C-ra 20 percre. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr247256081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N.di 2015.03.16. 09:37:26

A canelloni tésztákat nem kell előfőzni??? Akkor már tudom hol rontottam el eddig. Én eddig mindig megfőztem mert féltem hogy kemény marad. Így viszont összeragadt. És nehez lehetett tölteni.

vörösbor(de)minőségi 2015.03.16. 21:00:26

@N.di: ez olyan mint a lasagne.azt sem kell előtte megfőzni,csak "használni" vigyázva arra,hogy ne legyen száraz mert kicsit több szaftot kíván.
süti beállítások módosítása