Rakott krumpli a javából!
Vagy inkább rakott hús krumplival?
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 1 szál füstölt kolbász
- 0,5 kg virsli
- ujjnyi füstölt szalonna
- 10 dkg sonka
- 6-8 db tojás
- 450g tejföl
- 30 dkg sajt
A krumplit simán 2-3 csipet sóval megfőzzük vízben. Ennek kell 15-20 perc, addig minden mást el tudunk készíteni.
A tepsit vajazd ki és szórd be zsemlemorzsával. Ez azért kell majd, hogy a kolbászból és szalonnából kisülő zsírt felvegye és egy zamatos kérget adjon az aljának amikor kihűl.
A tojásokat lobogó vízben meg kell főzni, ez nagyjából 7-8 perc, utána hámozni és a végén felkarikázni.
A húsokat szintén karikázni kell.
A sajtot reszeld le és keverd el a tejföllel. Ezt az öntetet, ami az egész tetejére kerül, ízesítheted némi sóval és borssal. Ekkorra megfőtt nagyjából a krumpli és már lehet is karikázni. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
A tepsi aljára kerül a krumpli, rá elosztva a húscsokrunk és a tetejére a tojáskarikák.
Ha megvan a mű, öntsd nyakon a tejfölös sajttal és szórj rá petrezselymet. A sütőben 180°C-on 30-40 perc alatt készre sül.