Ez a recept olcsónak olcsó, de az eddigiekhez képest rendkívül macerás. Az viszont kétségtelen, hogy a hatás nem marad el. Nincs az a csodálatos nő, aki ellen tudna állni a házi zsemlét sütő pasinak.
Hozzávalók:
- 3 deci langyos tej
- 2 felvert tojás
- 500 g liszt
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1/2 teáskanál só
- 3-4 evőkanál cukor (ez ízlés kérdése, több cukorral hamburgerzsemle ízű lesz)
A kenyérsütőgéped tartályába a hozzávalók sorrendjébe pakold az alapanyagokat. Ne felejts el kis gödröket csinálni a cukornak, a sónak és az élesztőnek (de ne fúrd át teljesen a lisztet, a folyadék ne törjön fel). Máris indíthatod a kelesztő programot. Ez kb másfél óra lesz.
A tésztát nyújtsd ki kb 2-3 cm vastagra és valamilyen eszközzel alkoss belőle tetszés szerinti formákat. Pohárral könnyen lesznek zsemlék, de vághatsz belőle háromszögeket is. Amihez kedved vagy kreativitásod van. Egy tepsibe rakj sütőpapírt és arra pakold a remekműveket. Egy evőkanál vajat olvassz fel és kend le a péksütik tetejét. (Volt, hogy ezt a lépést kihagytam és nem történt semmi baj. :) Takard le egy másik sütőpapírral és meleg helyen hagyd kelni őket még egy órán át. A kelesztés vége előtt 10 perccel be is kapcsolhatod a sütőt, maximum fokozaton.
Nincs más hátra, mint betolni az előmelegített sütőbe a zsemléket és 9-10 perc alatt készre sütni. Ezután már csak meg kell várni, amíg kihűlnek, aztán be is zsebelheted a jutalmadat.