Folytatódnak balatoni kalandjaink. Nem csak mérlegem nem volt, de rá kellett jönnöm, hogy fahéjam sincs. Mivel győzött a lustaságom, ezért gondoltam, hogy megoldom másképpen a kialakult hiátust. A nyár elején lehoztam egy barátomtól kapott, fűszermalomnyi garam masalat, amelyben fahéj, gyömbér és chili is van. (Ahány ház, annyi garam masala!) Próba szerencse alapon ezt őröltem a süti tésztájába, ami egy egyszerű poharas joghurtos alapsüti, kissé felturbózva. Meglepően nagyon finom lett a végeredmény!
Hozzávalók:
- 2 kis pohár barackos joghurt (bármilyen másik joghurt is jó, de nekem ez vált be)
- 2 tojás
- 1,5 joghurtos pohárnyi cukor
- 4 joghurtos pohárnyi liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- garam masala
- kandírozott narancshéj (vagy bármi más, ami otthon van (egyszer francia drazséval csináltam))
- opcionális: 1 joghurtos pohárnyi étolaj - én nem tettem bele, így is tökéletes lesz, de hamarabb lesz száraz a süti. De esélye sem lesz kiszáradni.
Bekapcsoljuk a sütőt 230 fokra. A joghurtot, a tojást (az étolajat) és cukrokat simára keverjük. Ráőröljük a fűszerkeveréket (8-10 tekerés volt, de ízlés szerint lehet több vagy kevesebb). Összekeverés és kóstolás után a masszára öntünk 2 pohár lisztet, erre a sütőport, majd újabb két pohár liszt.
Összekeverünk mindent mindennel és kapunk egy jó sűrű tésztát, amit egy kivajazott és kilisztezett tepsibe merünk, és igyekszünk egyenletesen elsimítani. Meghintjük a kandírozott narancshéjjal. Betoljuk 15 percre a sütőbe. Majd levesszük a hőfokot 200 fokra és 5 percig tovább sütjük. Végezetül 180 fokon még 5 percig bent tartjuk. (Bizonytalanoknak érdemes tűpróbát készíteni.)
Látványos tésztát kapunk, amit bárhogyan szeletelve gyorsan fogunk megenni. Most egy kis csokiszószt is ettünk hozzá.