KitchenPorno

Az olcsó, az ügyes és a luxus!

2015. január 19. - k00

Egy nagyon egyszerű pizza, gyorsan, olcsón, három fajta feltéttel elkészítve! 

 

Hozzávalók:

Tésztához:

80 dkg liszt

12,5 gramm élesztő

350 ml langyos víz

1 ek cukor

1,5 evőkanál só

100 ml olivaolaj (nem étolaj)

Feltét 1 :

0,5 kg parizer 

200 ml ketcup

1 konzerv kukorica

só,bors

Feltét 2 :

2 dkg császárszalonna

1 szál paraszt kolbász

1 fej hagyma

1 csilis bab konzerv ( ne öntsd le a levét, mert kelleni fog! )

só,bors

Feltét 3 :

0,5 kg darált hús

1 konzerv kukorica 

1 paradicsompüré 

só,bors

A tészta nagyon egyszerű! A lisztbe morzsold bele az élesztőt, add hozzá a vizet, cukrot, sót és az olajat, keverd össze kézzel, majd 10 percig dagaszd géppel ( ha nincs, akkor kézzel, de az sokáig tart :) ).

Ha kész, vágj rá keresztet, takard le vizes konyharuhával és  tedd félre 2 órára ( ne kevesebbre, ne többre ).

Miután megkelt vágd 3 részre és nyújtsd ki nagyon vékonyra! 

Feltét 1: öntsd össze az összes hozzávalót, ízesítsd és kész!

Feltét 2: száraz serpenyőben pirítsd meg a hagymát, mehet rá a kolbász és a szalonna és pirítsd tovább. Ezek után öntsd rá a konzervet levestül és kicsit főzd össze. Ízesítsd és kész a második!

Feltét 3: pirítsd meg a húst, mehet rá a többi, ízesítés és ez is kész!

Nagyon jó! Eddig 3 tészta és 3 feltét van kész!

 

Kend meg őket a feltétekkel és mehet a sütőbe! 10 perc alatt megsül az egész!

 

Jó étvágyat! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenporno.blog.hu/api/trackback/id/tr937088005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamok embere 2015.01.20. 08:35:41

Tudom, a kamera, meg a neon a hibás, de a feltétek fotóit ebben a formában inkább nem kellett volna közölni. És A mozarella: pizza nincs mozarella nélkül.

qqcqqc 2015.01.20. 08:52:06

kecsöp. Na itt vettem egy mély levegőt....

agtalpai · http://talpai.net 2015.01.20. 09:10:47

@szamok embere: nekem is ez jutott eszembe a harmadik feltétet látva...
ja, és kitchenporno és parizer? LOL - ha van bármi a világon, amiről nem a pornó jut az eszembe, akkor a parizer az...

tomtom 2015.01.20. 09:44:31

Jesszusom, ki tette ezt a bejegyzést címlapra. Azonnal monnyon le. De most komolyan. Álljon elő és fedje fel a nevét.

Burpi Turpi 2015.01.20. 09:46:33

@agtalpai: a parizernél én is lestem nagyokat. akkor már inkább gagyisonka. De ez??? :O

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.01.20. 09:48:12

ez valami paraszt pizza? .paradicsomszosz, jo sajt... alapveto! ruccola, ricotta sajt, parma sonka, szalami stb. (bab a pizzara nem valo ;DD)

háténimmár 2015.01.20. 11:29:44

Aki kajás blogot akar csinálni (fotóval) az tanuljon meg fényképezni.
És nem, az hogy ai ájfonon van kamera, az még nem fényképezés.
És alap photoshop sem árt, főleg ha tudáshiányos a kép.

A feltétek gusztustalanok, a végeredmény alapján sem lettem éhes.
Olvasni nem olvastam, elvette a kedvem a látvány.

thomasbeard 2015.01.20. 11:41:48

Köszönjük szépen az eddigi észrevételeket! A jövőben igyekszünk a képek színvonalán javítani.

Köszönjük, hogy egyre többen követtek minket a facebook-on!

"A főzés, olyan mint a pornó. Kinek ez, kinek az jön be."

2015.01.20. 12:18:15

Szerintem meg semmi baj nincs a képekkel, nem lehet mindenki "photosznob". Amit látni kell látni, a kép éles, nekem megfelel. A feltétek meg egyéni ízlés dolgai. Parizerből is van olyan, ami mellett sok sonka elbújhat, mindenesetre itt is sokan úgy akarják megmondani, hogy mi való pizzára és mi nem, ahogy ők szeretik. A bab simán jó rá véleményem szerint. Jó kis babgulyásos pizza szalámival és csilivel.. nyamm..

Mokele-Mbembe 2015.01.20. 12:54:54

@thomasbeard: Ettől még nem igazán estem hasra a recepttől.

Egy dolog vigasztaljon: a pizza olyan, mint a szex. Ha jó, akkor nagyon jó, ha meg nem jó... akkor is jó.

sunabajnok 2015.01.20. 14:26:49

Gyorsan?
Banyek. 2 órára félretenni valamit, az mióta gyors?
De a tészta az szép :) Gratulálok, feltéve ha kézzel gadasztottad. Legközelebb próbáld ki technika nélkül a gyúrást, felül fogod múlni az összes múltbéli, szerinted sikerült tésztát.
Nem sértés, tök kömolyan mondtam, tapasztalatból.

Macropus Rufus 2015.01.20. 15:43:48

aki pizzát eszik eleve nem árt ha tudja, hogy a pizza az a szegények kajája volt és a konyhai maradékot használták fel. Tehát, hogy mi az igénytelen pizza erősen relatív, ui. az eredeti pizza, mai szemmel teljesen igénytelen valami.
Ui. nekem is van olyan pizza receptem amibe párizsi kell, meg sonka meg ilyesmi. És kibebaszott jó. Egy olasz ismerős adta a receptet és tényleg nagyon frankó.
Meg szerintem az, hogy kinek mi ízlik erősen ízlés dolga, tehát felesleges ebből vitát nyitni. + aki itt fikázza a poszter képeit: nem fikázni kell, hanem megmutatni, hogy hogyan kellene szerintük csinálni.. Sztem

háténimmár 2015.01.20. 16:28:19

@Macropus Rufus: És az olasz ismerősöd hol veszi a párizsit? Rómában?

Más: Akinek egy pizzafeltéthez recept kell, annak már úgy is mindegy :)))

agtalpai · http://talpai.net 2015.01.20. 16:37:56

@thomasbeard: elvileg ők rövidesen indítanak egy ingyenes online ételfotózási kurzust, ha érdekel, nézz rá: www.learnfoodphotography.com/food-photography-mistakes/

thomasbeard 2015.01.20. 16:52:43

@agtalpai: Nagyon szépen köszönjük! :)

nick: 2015.02.25. 23:52:45

jesszum...
nem bántásból, de a posztoló kb. hány éves?
tippre olyan tizenkevés
eltaláltam?
süti beállítások módosítása