Egy nagyon egyszerű pizza, gyorsan, olcsón, három fajta feltéttel elkészítve!
Hozzávalók:
Tésztához:
80 dkg liszt
12,5 gramm élesztő
350 ml langyos víz
1 ek cukor
1,5 evőkanál só
100 ml olivaolaj (nem étolaj)
Feltét 1 :
0,5 kg parizer
200 ml ketcup
1 konzerv kukorica
só,bors
Feltét 2 :
2 dkg császárszalonna
1 szál paraszt kolbász
1 fej hagyma
1 csilis bab konzerv ( ne öntsd le a levét, mert kelleni fog! )
só,bors
Feltét 3 :
0,5 kg darált hús
1 konzerv kukorica
1 paradicsompüré
só,bors
A tészta nagyon egyszerű! A lisztbe morzsold bele az élesztőt, add hozzá a vizet, cukrot, sót és az olajat, keverd össze kézzel, majd 10 percig dagaszd géppel ( ha nincs, akkor kézzel, de az sokáig tart :) ).
Ha kész, vágj rá keresztet, takard le vizes konyharuhával és tedd félre 2 órára ( ne kevesebbre, ne többre ).
Miután megkelt vágd 3 részre és nyújtsd ki nagyon vékonyra!
Feltét 1: öntsd össze az összes hozzávalót, ízesítsd és kész!
Feltét 2: száraz serpenyőben pirítsd meg a hagymát, mehet rá a kolbász és a szalonna és pirítsd tovább. Ezek után öntsd rá a konzervet levestül és kicsit főzd össze. Ízesítsd és kész a második!
Feltét 3: pirítsd meg a húst, mehet rá a többi, ízesítés és ez is kész!
Nagyon jó! Eddig 3 tészta és 3 feltét van kész!
Kend meg őket a feltétekkel és mehet a sütőbe! 10 perc alatt megsül az egész!
Jó étvágyat!