Egy soproni neves pizzériában dolgozik az egyik barátom és jött az ötlet - csak a sütőn múlik a pizza minősége, vagy az alapanyagokon is?
Kaptam tőle egy pizza kit-et, hogy kísérletezzek egy kicsit. A csomagban két darab pizzatészta golyó volt és a kettőre való szósz - a feltét az feltét, azzal nem lehet hibázni, ők is boltban veszik csomagolva! A hozzávalók adottak voltak csak ki kellett sütni! Ez nem egy szokásos recept post, inkább annak a bizonyítása, hogy a kínai fickó igazat mond - legyen az pizza vagy kínai kaja...
A tészta már ránézésre sem volt hétköznapi, nem ragadt, nem morzsolódott, olyan volt mint egy fiatal női kebelcsoda - igazi élvezet volt vele dolgozni. Első amit mondott a haver, hogy ne várjam meg míg megdagad, mert akkor szép pizza torta lesz belőle. Első lépésben az utasításai alapján beleforgattam a gombócot lisztbe és úgy nyújtottam ki, hogy az egyik kezem lefogtam a golyót, a másikkal pedig a tésztát óramutató járása szerint forgattam és nyújtottam kifele. Ez lett életem első igazi olasz pizzatésztája. Második lépésként azt javasolta, hogy legmelegebbre melegítsem elő a sütőt és hirtelen süssem meg a tetejét kérgesre, és csak utána kenjem meg a szósszal és tegyem rá a feltétet, nehogy elázzon a tészta.
A feltét nagyon egyszerű: pirított csirkemell filé kockák, sajt, főtt tojás és pár karika paradicsom.
A szakköröm előtt 1 órával ettem náluk egy ugyanilyen pizzát és csaknem ugyanolyanra sikerült reprodukálni ezt is. Mindebből a tanulság számomra: nagyon sok pizzatésztát kipróbáltam már életem során, de elmondhatom minden a tésztán múlik. Sajnos a tészta receptjét nem árulhatta el, így ez örök titok marad.