KitchenPorno

Batátás pite a Morzsa Bisztrótól

Csúcskaják a VOLT-on - 2. rész

2015. július 02. - thomasbeard

morzsa_0.jpg

A batáta - vagyis az édesburgonya - az egyik legjobb alapanyag. Bevallom, pitébe töltve még nem ettem. Ezért is merészkedtünk a Morzsa Bisztróhoz, és beszélgettünk egy igazán jóízűt Kaizer Andrással, a tulajdonossal. Majd másnap visszamentünk enni egy marhás grillszendvicset is. Agyeldobósan finom, amit a srácok készítenek!

Tovább

Befaló Bill

Csúcskaják a VOLT-on - 1. rész

bufalo_0.jpg

Ezen a héten minden nap kint vagyunk a VOLT Fesztiválon, azzal a nem titkolt népsegítő céllal, hogy megkóstoljuk az itt fellelhető étkeket és a legfinomabbakat elétek tárjuk.

Sorozatunk első részében Koltai Péterrel, a Befaló Bill családi vállalkozás tulajdonosával beszélgettünk. Tavaly augusztus óta gurul a keményfával fűtött grillmozdony, amelyben a titkos fűszerekkel száraz pácolt marhaszegyek sülnek-főnek 110 fokon, 20 órán keresztül. Elképzelni sem tudja az, aki még nem kóstolta, hogy mennyire finom.

Tovább

Hűsítő saláta energiahiány ellen

Hozzávalók:

  • 200 g kecskesajt
  • 200 g zöldbab hüvelyestől 
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db kígyóuborka 
  • 4 ek citromlé
  • 2 ek borecet
  • 4 db nektarin

A borsót lobogó vízben 2 perc alatt főzd roppanósra, majd hideg vízben sokkold le, majd törölgesd szárazra.A lilahagymát szeld vékonyra és szedd szét karikákra. A barackokat kockázd fel, az uborkát szeleteld vastagabbra, a sajtot morzsold szét, önts mindent egy tálba, csapd nyakon az ecettel és a citromlével, hűtőben 2-3 órát hagyd állni, hogy lehűljön és tálald.

süti beállítások módosítása